Golden League i Volleyboll

Fler bilder från matchen mot Belgien finns i arkivet förstås. Där kan du även hitta bilder från Sveriges match i fredags och mötet mellan Belgien och Spanien. Klicka på länken här. Till arkivet!

Helgen 17-19 maj spelades Golden League i Volleyboll i Sparbanken Skåne Arena. Sverige mötte Belgien i den sista matchen, som tyvärr blev för tuff för våra svenska tjejer. De förlorade med 3-0 i set. Det är bara ett år sedan jag hade min första riktiga kontakt med volleyboll, förutom den obligatoriska delen på skolgymnastiken. Jag tror att jag spelade korpvolleyboll i Avesta i början av 90-talet, men det kan vara önsketänkande. Kanske var vi bara ett gäng som hade roligt ihop.

Det som fascinerar mig mest med denna sport är hur enkel och skonsam den kan vara som motionsform eller när man lattjar med kompisarna på stranden. Alla kan vara med. Å andra sidan, på denna absoluta toppnivå där våra landslagstjejer befinner sig, är volleyboll otroligt svårt och imponerande!

Jag är av naturen väldigt nyfiken på nya saker och en del av detta är att fotografera det jag tidigare inte har gjort. Förra året vid den här tiden fotograferade jag toppvolleyboll för första gången och nu i helgen var det dags igen. Att få förmånen att göra detta är smickrande, och att fånga vårt fantastiska landslag på bild är en energikick! Jag ser fram emot många fler matcher framöver och vem vet, kanske jag får möjlighet att fånga magiska stunder på ett nytt mästerskap i Scandinavium. Senast var det VM i handboll, kanske blir det EM i volleyboll 2026.

Som alltid vid arrangemang som dessa är det många människor runt omkring matcherna som får allt att fungera. Det uppenbara är ledare, funktionärer, domare, media och så vidare. Men de som verkligen förtjänar en extra hyllning är alla volontärer som ser till att det överhuvudtaget kan bli en helg som denna. Tack till alla som förklarade spelets regler för mig, personen i kiosken som levererade nygräddade bullar i pauserna, tjejerna och killarna som såg till att det alltid fanns en boll redo, och den trevliga säkerhetskontrollen – och många fler!

Tack för en fantastisk helg!

Föregående
Föregående

Vilken utrustning använder jag? En närmare titt på min fotografiska verktygslåda

Nästa
Nästa

Fotboll och sommarvärme = Nostalgi och spelglädje