Familjetid, äventyr och fotografering

Medan Anna hälsade på sin bror i USA med vår yngsta kille gick vår resa till Andalusien och den var precis som vår tidigare resa till Island – en expedition med två syften. Först och främst ville jag tillbringa kvalitetstid med våra två äldsta killar och njuta av en avslappnad solsemester utan stress. Det andra syftet var att ta rese- och landskapsbilder. Utmaningar med vädret för fotografering skapade ett större fokus fantastiska minnen och att utforska några av de pittoreska platserna i södra Spanien.

Vår resa började i Malaga, en stad rik på historia och kultur. Malaga är inte bara födelseplatsen för Pablo Picasso utan också hem till den imponerande Alcazaba, en morisk fästning från 1000-talet. Vi vandrade längs strandpromenaden, besökte Malagas gamla delar och försökte undvika att smälta i den gassande solen. Att strosa runt i denna charmiga stad var en perfekt start på vår resa.

Efter Malaga styrde vi kosan mot Sevilla, en av Andalusiens mest ikoniska städer. Sevilla är känd för sin magnifika katedral, som är en av världens största gotiska katedraler, samt det kungliga palatset Alcázar med sina fantastiska trädgårdar. Vi blev snabbt förälskade i Sevillas rika historia och vibrerande atmosfär. Att ta en siesta här är inte bara en rekommendation – det är en nödvändighet för att överleva de stekande eftermiddagarna.

På vår väg tillbaka från Sevilla besökte vi Zahara de la Sierra, en pittoresk by belägen vid foten av Sierra de Grazalema. Zahara bjöd på vitkalkade hus och imponerande utsikter över den omgivande landsbygden. Det kändes nästan som att vi hade stigit in i ett vykort, och vi njöt av en lugn och fridfull paus i vår resa.

Nästa stopp var Ronda, en stad känd för sin dramatiska klippklyfta och den ikoniska Puente Nuevo-bron som sträcker sig över den djupa ravinen. Att stå på bron och titta ner i avgrunden var både svindlande och fascinerande. Rondas historiska stadskärna och fantastiska utsikter gjorde detta besök till en av resans absoluta höjdpunkter.

Att resa med tre vuxna i en Fiat 500e var en äventyrlig upplevelse. Tänk dig att spela ett avancerat parti Tetris varje gång vi skulle packa bilen. Laddnätverket i Spanien är fortfarande under utveckling, vilket gav oss några utmaningar längs vägen. Men det fungerade utmärkt att köra offroad med Fiaten, och vi fick tillgång till några vackra platser vi annars hade missat. Att få plats i en Fiat 500e kändes ibland som att försöka klämma in en giraff i en resväska, men vi klarade det med en del skratt och kämpande.

En rolig aspekt av resan var att jag för första gången på många år tog med mig en drönare och flög vid ett par tillfällen. Att fotografera landskap under sådana ljusförhållanden (klarblå himmel och skarp sol) var en utmaning, men det var en fantastisk upplevelse att fånga Andalusiens skönhet från ovan. Trots att ljusförhållandena inte var optimala för landskapsfotografering, hoppas jag att några av bilderna kommer att hitta sin väg in i min portfolio.

Sammanfattningsvis var vår resa till Andalusien en perfekt blandning av familjetid, äventyr och fotografering. Trots utmaningarna med väder, lyckades vi skapa roliga minnen tillsammans. Betyget för familjesemestern blir full pott, även om temperaturen gärna hade fått vara 5-10 grader svalare.

Jag ser redan fram emot nästa äventyr, i september bär det av till Norge!

Föregående
Föregående

Dovrefjell: Myskoxar, reflektioner och fotomagi

Nästa
Nästa

Utforska naturens magi och dolda pärlor